Wees gewaarschuwd, dit wordt weer een heel verhaal. Maar enkel positief, hoopgevend, vlindergenererend en bijzonder prikkelend bovendien! Al een paar jaar ben ik met een aantal mooie paradijsvogels uit de het Heuvelland bezig om van de haat-liefde verhouding met (de omgeving van) mijn jeugd (Zuid-Limburg) een honderd procent liefdesrelatie te maken. En het resultaat ligt nu in de digitale schappen. Het heet Wanderlöss. Het lijkt op een festival. Maar dat is het ook weer niet. Al was het maar omdat alles nu in andere vormen gegoten dient te worden. Waarom dat toch ook mooie dingen op kan leveren, hoop ik duidelijk te kunnen maken met het volgende manifest. Leestijd twee minuten zou The Guardian zeggen!

👇

“Wanderlöss. Een popculturele processie door Zuid-Limburg.We kunnen niet terug naar normaal, want normaal was juist het probleem. Deze tekst plakt nu in veel steden als pamflet tegen naamloze electriciteitskastjes. Maar het had net zo goed op de Gerarduskalender kunnen staan. De woorden zijn even provocerend als opbeurend. En Wanderlöss plaveit graag de weg vooruit. Naar een tijd waarin een weiland afzetten om er met zijn tienduizenden in te gaan staan, niet meer hetzelfde zal voelen. De thuisisolatie heeft de ogen voor de directe omgeving geopend. Het streekproduct is niet langer een elitaire voorkeur, maar wordt de bittere noodzaak.

Een volk dat op hete dagen niet in de file gaat staan voor Scheveningen, maar zich verspreidt langs de Kromme Rijn, Dommel of Geul kan er in onze ogen alleen maar op vooruit gaan. Met Wanderlöss willen we hierop inhaken door ons te concentreren op de organisatie van een jaarlijks nieuw festival met in de aanloop ernaartoe een aantal popculturele wandelingen. De eerste vond afgelopen najaar plaats als een besloten pilot en gaf alle moed die nodig was om nu openbaar te gaan met onze eendaagse edities. Exclusief voor honderd personen etaleren we in onze favoriete omgeving onze favoriete artiesten, kunstenaars en schrijvers.

Aan de oevers van de Gulp, hing ik maar wat rond.

Met het Gulpener Brouwlokaal als vast vertrekpunt zal er iedere editie een andere wandeling uitgezet worden. Met iedere keer ook een ander programma. Voor onze publieke vuurdoop van 3 oktober presenteren we vol onaangepaste trots een optreden van Spinvis, precies in de week dat zijn nieuwe muziek het digitale leven verlicht. Ook producer, MC en songwriter Pink Oculus werkt aan langverwacht nieuw materiaal, zij zal net als Spinvis aan het einde van de dag optreden in het mooie grensdorp Teuven. De weg hiernaartoe is niet alleen gezegend met heuvelruggen, boskammen, korenwolven en wijngaarden, maar boven het maaiveld uit zullen ook de beeldende kunst van Jaap Scheeren en voordrachten van Anton Dautzenberg, Charlotte van den Broeck en Raoul de Jong steken. De avondmaaltijd en een knapzak voor onderweg zijn bij de prijs inbegrepen, geheel naar bourgondische maatstaven.

Tijden veranderen. Je hoeft geen Bob Dylan te zijn om dit in te zien. In het nog duistere voorland houden wij graag een fakkel tegen Zuid-Limburg aan, de regio waar het grootste deel van onze organisatie vandaan komt. Laat de huidige aandacht voor het leven om de hoek niet vruchteloos blijken. Normaal hoeft geen probleem te zijn. Wees welkom op de weg vooruit!”

Voor meer moois, zie onze site https://www.wanderloss.nl/

Of FB pagina https://www.facebook.com/wanderloss

En kijk toch eens naar die mooie poster door onze Doris Konings

Trots als een Paul! ☺️

Laat een reactie achter