Bio

ALGEMENE PERSBIO

Dj St. Paul gelooft niet in genres. Zijn sets zijn breder dan de dijbenen van Fredericus van Utrecht. Een stijl die goed past bij het poppodiumcircuit waarin hij grootgebracht is. In TivoliVredenburg host St. Paul al meer dan twintig jaar elke week de Pop-O-Matic. Onder het credo Different Styles, Different People, One Love worden op deze drukbezochte avonden decennia aan popmuziek gegoten in één vloeiende mix.

St. Paul drukt zijn eclectische stempel ook graag op de festivals. Met bonkend hart host hij al jaren podia op Best Kept Secret en Into The Great Wide Open, maar een overschot aan zendingsdrang bracht hem het afgelopen jaar net zo makkelijk naar Lowlands, Kaltern Pop, Filmfestivals, Museumnachten en een kleurrijke karavaan aan clubs.

Mooie liedjes is het enige dat hem interesseert. Of dat nou dikke hits, obscure nuggets, het piepjonge heden of een diepgrijs verleden betreft, is bijzaak. Voor een setje generieke glijers mag u gerust iemand anders bellen.

BEZIGHEDEN

Pop-O-Matic

Al ruim twintig jaar het moederschip van Tivoli(Vredenburg). Gastheer dj St. Paul raakt alle uithoeken van pop- en electronische muziek aan in de hem zo kenmerkende mix van tijden en stijlen. Vj Switchdoctor grist vervolgens getrouw de juiste beelden uit zijn onuitputtelijk archief. Pop-O-Matic is de muzikale bakker op de hoek. Een zekerheid in het Utrechtse uitgaansleven. Van verse hits naar krakende originals. Feelgood is het woord. Zonder regels, maar met een motto: Different Styles, Different People, One Love!

No More Heroes

Op No More Heroes worden iconen uit de popgeschiedenis uitgediept en vooral gevierd. Initiator St. Paul draait iedere keer met een andere, zorgvuldig uitgekozen co-host. Hoogtepunten waren edities rondom Daft Punk (met Nuno Dos Santos), David Bowie (met Joost van Bellen), The Smiths (met Gijsbert Kamer) en Kanye West (met Deejay Prime en Akwasi).

Pieces Of Tomorrow

Klassiek met een biertje. Geheel in de gedroomde geest van TivoliVredenburg worden op Pieces of Tomorrow bruggen geslagen van Pop naar Klassiek. Van liedje naar symfonie. En van moshpit naar plié. Dat alles zonder aan de inhoud te komen, want hé, die bestaat niet voor niks vaak al eeuwen. Host St. Paul draait plaatjes, introduceert en onderhoudt zich met dirigent en Radio Filharmonisch Orkest.

Stage FOUR @ Best Kept Secret

Namens het Best Kept Secret festival mag St. Paul ieder jaar voor drie dagen zijn eigen ideale samenleving bouwen. ‘Against type’ nodigt hij favoriete dj’s, muzikanten en kleurrijke persoonlijkheden uit voor een set zonder regels. Denk aan de angstige postpunk van Piet Parra na de wereldwijde jazz van Lord Echo. Dansen op wat de pot schaft. Ook artiesten van het festival (Daphni, Soulwax, Black Lips) komen naar Stage FOUR voor een spontane set. Dat alles wordt uiteraard naadloos aan elkaar gelijmd door dj St. Paul aka The Bison Kid zelf.

Sportveld @ Into The Great Wide Open

De voorliefde voor het omlijsten van een festivalprogramma als dj én als presentator ontstond op het mythische Groene Strand van Oerol. Deze constructie vond vervolgens zijn romantische match in het Into The Great Wide Open festival. Sinds 2013 valt St. Paul daar jaarlijks vol overtuiging met zijn neus in de boter.

De Linkse Kerk

De Linkse Kerk is iconische muziek voor de ongewone Nederlander. De gospel volgens LCD Soundsystem, Savages, Ramones, Thee Oh Sees en Public Enemy. Fight The Lavendelzakjes! Samen met steuntrekkers Joost van Bellen en Michiel Peeters draait St. Paul rock ’n roll in alle soorten en uit alle maten. Gutmensch Switchdoctor zorgt voor de visuals en die zakkenvullers van Triomf hangen de slingers op.

Perfect Indie Disco

De naam laat weinig aan de fantasie over. Een avond die de betere indie platen de plek geeft die ze verdienen, midden op de dansvloer. Dat bands er alleen zijn om overdag naar te kijken en ’s nachts weer gauw te vergeten is een moderne fabel van boze tongen. Morrissey Eating A Tame Impala? Alles kan en zal gebeuren bij Perfect Indie Disco.

Never Mind The Brexit

Dansend de grens over. Above us only sky. Laat ze in het Lagerhuis maar lullen, bij ons gaat het licht nooit uit. Op de soundtrack van NMTB staat alleen maar britpop, indie, postpunk en grime, want Black Midi, Slowthai, The Stone Roses, Little Simz of Joy Division pakt niemand ons af. My blood brother is an immigrant. Yeah yeah yeah yeah oh oh oh oh, Never Mind The Brexit in EKKO!

St. Paul’s Boutique, Podcast

Vanaf november 2020 is St. Paul’s Boutique elke dinsdagavond te beluisteren via TivoliVredenburg. Live op de site of meteen na afloop als podcast via Apple, Deezer of Spotify. Het recept is iedere week hetzelfde. Mooie plaatjes draaien. Zonder banale beperkingen als genres, hits of tijden. Een subjectieve kijk op popcultuur. Door de bril van de actualiteit en met extra aandacht voor onderbelichte zaken. Maar ook hier en daar die geplaatste hit. Niet omdat het moet, maar omdat het mag.

A Perfect Chart

Veertig actuele mooiste liedjes, wekelijks bijgehouden voor Perfects.nl. In naam van de volksgezondheid.

Bijzonder Selectieve Palmares

1984 Krijgt De Blauwe En Rode Beatles-verzamelaars en Draagbare Pick-up Voor -euh- Communie.

1993 Begint Als Opgewonden Puber In Discotheek De Swing Te Nijmegen.

1994 Doet Mee Aan Lingo Voor Draaitafels, Gaat Naar Huis Met Vara-paraplu.

1995 – 1998 Organiseert Met Lingo-partner Hip Hop Feesten In Doornroosje (The Show).

1998 – 2009 Avond Van Het Kippenvel (Merleyn Nijmegen, EKKO Utrecht).

1998 – Heden Pop-O-Matic (TivoliVredenburg).

1998 Geeft Fatboy Slim Een Hand En Gaat Voor Het Eerst Op Lowlands Draaien.

2001 Heeft Belle & Sebastian Op De Dansvloer Bij Motel Mozaique Maar Durft Niet Te Kijken.

2004 Eerste Boeking In Ander Land, Stond Alleen Geen DJ Set.

2005 Ziet LCD Soundsystem Voor Het Eerst, Met Als Direct Gevolg:

2005 – 2013 Helter Skelter. Dansavond In Rotown, Doornroosje En De Supermarkt.

2005 Opening Spoorwegmuseum. Kijkt Live In NOS Journaal Scheel Van Angst, Want In Schaarlift Met Vuurwerkkanonnen.

2008 – 2017 Wekelijks Programma Fine Fine Music Op KX Radio.

Zomer 2009 Zit In Boot Naar Vlieland Tussen Vallende Bemanning En Weet Dat Er iets Bijzonders Gaat Gebeuren.

Zomer 2010 DJ In Show Paul De Leeuw.

2010 – 2014 Muzikale Samenstelling & Presentatie Nationale Wetenschapsquiz.

2010 – 2017 DJ Bij Shows Anouk In Belgie En Nederland.

2011 – 2014 Tweewekelijkse “Met Michiel Mixtape” Voor 3FM.

2013 Ziet Stone Roses Samen Met 50.000 Uitzinnige Britten En Is Voor Even Volmaakt Gelukkig.

2013 – Heden Programmering en Hosting Stage FOUR op Best Kept Secret.

2016 Wordt Toegesproken Door De Burgemeester Van Utrecht En geprezen Om Zijn “Vibe” 😀

2017 Sticht De Linkse Kerk.

2017 – Heden Resident DJ Kaltern Pop, Wonderlijke Indie Openbaring Midden In De Alpen.

2018 Eerste Pieces Of Tomorrow Festival

2019 Begint Wekelijkse Radioshow Op Kink, St. Paul’s Boutique.

DISCOGRAFIE

Soundtrack Koning van Katoren
Soundtrack Jong!
Soulclap Compilatie (Universal)
Everything After All Compilatie (Excelsior-Recordings)
Top Notch Lowlands Mixtape (Top Notch)