Goeiemorgen! Ik vond zojuist onder mijn bed een loftrompet en ik ga ‘m afsteken ook. Dj’s zijn geboren solisten, maar als er één iemand is die voor mij voldoet aan het begrip collega dan is het VJ Switchdoctor. Lowlands, Motel Mozaique, Bevrijdingsfestivals, Filmfestivals, De Kleine Komedie, Doornroosje, 013 en natuurlijk TivoliVredenburg. Overal waar mogelijk stond hij aan mijn zijde. Altijd de juiste beelden. Sommige dj’s draaien wat abstracter en vinden het fijn als een cirkel langzaam in een vierkant verandert. Ik ben een sentimentele dorpsgek en hou van ontroerende, iconische, grappige als ook verheffende beelden. Wouter heeft die beelden. Altijd.

Als een soort geïnternaliseerde Netflix van herinneringen zijn er ontelbare momenten die ik op commando terug kan halen. Momenten waarop mijn muziek en zijn beelden geen gevangenen namen. Ik denk aan Lowlands een aantal jaar geleden. De dreigende soundtrack van Jaws die overgaat in het pas écht dreigende Stress van Justice. Pom pom pom pom pom… water, haaien, nog meer water, nog meer haaien… pom pom pom pom pom… uit het water kruipen jongens met een groot zwart kruis op hun rug en lopen een verlaten appartemencomplex binnen… pom pom pom pom pom… In ooghoeken vergaat de wereld, maar voeten dansen door.

Stug doordansen, de remedie tegen alles.

Over POM gesproken, ook op de Pop-O-Matic staat hij mij al jaren bij. En dan denk ik dat ik als om de hoek wonende, gezinsloze pretpiraat een bikkel ben, Wouter gaat iedere donderdag na afloop een pastaatje eten op het station en met een baard vol rucola wachten op de nachttrein naar Rotterdam om daar dan weer klaar te staan voor zijn kinderen. Noem dat maar topsport.

Vannacht stond mijn favoriete VJ weer vijf uur lang appeltjes voor de ogen uit te zoeken, clipjes te syncen en met een vinnige ernst te vragen of ie even naar de wc mocht. Een half uur voor aanvang stuurde ik hem nog het volgende filmpje: ‘ehhh, Wouter, ik weet dat je al in TivoliVredenburg bent, maar zou je deze nog even kunnen inladen en dan het stuk van 1.12 tot 1.38 (you are going on a seven day CRUUUUUUUUISE) willen isoleren en dat het dan vanaf daar overgaat in Notorious BIG die in zijn boot Hypnotize doet?’. Het zou het hoogtepunt van de avond worden.

Was ik Oprah dan kreeg Wouter de wereld.

 

Laat een reactie achter