Kijk nou, mijn eerste publicatie in een heus boek!

Ooit vroeg uitgeverij Atlas naar aanleiding van de columns op mijn site of ik een roman wou proberen te schrijven. In plaats van een bestseller ontwikkelde ik een writers block. Nooit meer écht geschreven. Vol bewondering voor de mensen die het maar mooi wel deden, zoals Joost van Bellen of Sarah Neutkens, maar vooral Hanneke Hendrix. Die laatste heb ik leren kennen op de dansvloer van De Swing, de club in Nijmegen waar mijn leven als dj begonnen is. Hanneke is ook één van de vele mooie mensen die terug komen in dit verhaal. Vierentwintig uur uit het leven van een dj. Een dag waarop ik met het nieuwe album van Radiohead onder de arm door Nijmegen trok. Een dag eindigend achter de draaitafels van De Swing. Zeven nummers van OK Computer kwamen prime time voorbij. Dat is me daarna nooit meer met een album gebeurd.

Hier vast drie bladzijdes (van de achttien) uit dat verhaal. We bevinden ons halverwege de dag en ik lig met een collega dj (Bach) midden op de dansvloer te luisteren naar één van de indrukwekkendste albums uit mijn leven tot dan toe. Dank Leo Blokhuis voor de mooie illustraties en Ambo/Anthos voor de uitnodiging. Lees vooral ook de verhalen van onder meer Bertolf, Menno Pot, Marjan Slob en Don Leo zelf.

Een eer!

Laat een reactie achter