Monika – Secret in the Dark (Juan MacLean Remix)

Monika maakte samen met de Dap Kings een van de meest kleurrijke popplaten van het afgelopen jaar. Hopelijk zorgt deze bijzonder vloervriendelijke remix van Juan MacLean alsnog voor wat aandacht.

Homeboy Sandman – Talking (Bleep)

Verse rapper uit Queens. Homeboy geeft menigeen ervan langs, waaronder voormalig werkgever de Huffington Post. Zijn muziek komt uit op Stonesthrow Records. Check ook een keer de docu Our Vinyl Weighs A Ton over dit label.

Ghost Orchard – October 2013

Éénmansorkest Ghost Orchard zwom in dezelfde meren en rende door dezelfde bossen als Sufjan Stevens, dat is te horen.

Bombino – Timtar

Eigenzinnige woestijnreggae topper van het nieuwe album van Bombino. Dit keer niet opgenomen met Dan Auerbach van The Black Keys, maar met Dave Longstreth van Dirty Projectors. Lees hier alles over het verschil in aanpak tussen de twee producers.

Weaves – Candy

Dronken postpunk ritmiek bijeengehouden door een overschot aan charisma van zangeres Jasmyn Burke. Weaves uit Toronto is te zien op het aankomende Best Kept Secret festival.

Skepta – Man

6 Mei komt het nieuwe album van Skepta uit, met medewerking van onder andere Pharrell. Man (Gang) is weer zo’n vertrouwde aanslag op de dansvloer, leunend op een Queens Of The Stoneage sample.

Michael Kiwanuka – Love & Hate

De Marvin Gaye-achtige backbeat, slepende arrangementen en immer melancholische stem van Michael Kiwanuka maken daden van zijn hoopvolle woorden: no more pain and no more shame and misery.

Amber Arcades – Fading Lines

Live klonk het nog wat onevenwichtig tijdens Record Store Day, maar op plaat zijn de innemende liedjes van Annelotte de Graaf uit Utrecht vrij moeilijk te negeren. Tot stand gekomen met leden van Real Estate en Quilt.

Kweku Collins – Stupid Rose

Luistert als een D’Angelo beat voorzien van een Danger Mouse productie. Met Kweku Collins als de zoveelste belofte uit Chicago.

Anthony Hamilton – What I’m Feelin’

Welk jaar is het? Zo goed gedaan dit!

woensdag20april

KLIK HIER VOOR DE CHART

Laat een reactie achter