Gelukkig is Ziggo beter in concerthallen dan met internet. Ik mocht weer drie keer Anouk supporten in het grootste café van Nederland. Je hebt zingen en je hebt Anouk. Wat een triple platina stem nog steeds en wat gaaf om onderdeel van haar circus uit te maken. Volgens mij gedragen fans zich bij een optreden altijd wel een beetje als hun idool. In het woordenboek staat al sinds jaar en dag bij het woord xenofoob:

xe·no·foob (de; m)

1. Vreemdelingenhater.
2. Een persoon die een ongegronde en onberedeneerbare angst of afkeer voor vreemdelingen en buitenlanders voelt.
3. Het tegenovergestelde van zangeres Anouk.

Ook het publiek van Anouk kan wel wat hebben. Dat geeft mij als DJ dan weer een muzikale vrijheid waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. Nina Simone, Nick Cave, Fresku, Lizzo, Fatima Yamaha, Oasis en Armand door een volle Ziggodome jagen, je gunt iedereen zo’n baan.

(Niet het mooiste plaatje ooit, maar ik durfde niet echt een foto te maken, dus probeerde ergens halverwege zo nonchalant mogelijk te schieten. De volgende keer neem ik Anton Corbijn mee.)

IMG_7633

Laat een reactie achter