Toen de zanger van Talk Talk overleed vorige week, baalde ik enorm. Niet alleen vanwege het gemis van één van de meest eigenzinnige, waarlijk ongeveinsde muzikanten. Maar ook omdat ik op dat moment in Tromsø de natte sneeuw uit mijn baard stond te vissen en geen live radio kon maken. De show was reeds opgenomen. 

Het is vreemd hoe dat gaat: iemand die elke keer weer opnieuw alles zegt over jouw leven overlijdt en je krijgt acuut last van mededelingsdrang. 

HIJ WAS ZO GEWELDIG!
WETEN JULLIE WEL NIET HOE GEWELDIG? 
DE GEWELDIGSTE!!!

Ik heb dat zelf ook meteen geroepen. Eerst bij Michiel Veenstra in de uitzending en niet veel later bij Radio 1. Het liefhebbersplatform Perfects.nlgooide sneller dan het Noorderlicht mijn Talk Talk compilatie weer online. Het lijkt een soort oerbehoefte, dat delen. Wat banaals heeft het ook wel. Zeker met het verstrijken van de tijd. 

Inmiddels ben ik blij dat ik vorige week door Lapland dwaalde. Blij dat ik een extra week de tijd heb gehad om de radioshow goed voor te bereiden, op een wijze die recht doet aan alles wat de muziek van Mark Hollis voor mij betekend heeft. Vanavond staat St. Paul’s Boutique op KINKtwee uur lang in het teken van Talk Talk, Mark Hollis en aanverwante muziek. 

Twee uur lang naakt op de oceaanbodem liggen. 

Zo ambitieus en perfectionistisch zijn muziek was. Zo eenvoudig was zijn boodschap richting de luisteraar:

“It doesn’t require any intellect, you gotta just listen”

🖤

Laat een reactie achter