Vaak voel ik me Avicii zonder hits. Altijd maar door. Geen alternatieven. Voor Pampus.

Even zo vaak voel ik me Freek Vonk zonder enge dieren. Altijd maar door! Hoezo alternatieven? Op Pampus!

Vannacht draaide ik op… oh nee, dat klopt niet, vannacht was Pop-O-Matic, opnieuw: woensdag draaide ik op het roemruchte forteiland, op een feestje van het Radio Filharmonisch Orkest. Een vloer vol vioolvirtuozen, blaasbazen en puike paukenisten. Allemaal popmaagden. James Brown aanvragen terwijl James Brown opstaat, dat werk. De ongeëvenaarde muzikanten die bij Pieces Of Tomorrow steevast mijn benauwde geest verruimen, veranderen op de dansvloer in ontroerend groene plattelandspubers. Was ik rapper Quavo van Migos dan had ik de hele avond “Hallo Vlieland!” geroepen. Maar Pampus is nog minder Vlieland dan Lowlands Amsterdam is. Bovendien ben ik niet Quavo, maar Avicii zonder hits.

Afgelopen weekend deed de St. Paul veerdienst de Wadden aan. Je hoeft niet in de high van het manisch spectrum te zitten om Vlieland het mooiste eiland op aarde te vinden. Zijn het niet die dansende duinen, dan is het wel de lichtval, een zandbank vol zeehonden of het ijsje bij Bojan. Of dat festival. Die twee festivals!

Nu was het de beurt aan de lente editie, Here Comes The Summer. Iedere keer weer is het hier de tomeloze energie van alle vrijwilligers die indruk maakt. Je bent letterlijk in een staat van geluk. Het is Wild Wild Country, minus fascistoïde hippies.

Zoals bijna nooit is er een foto die recht doet aan het gevoel van de zaterdagnacht in festivalhart De Bolder. Zoals bijna altijd is er wel een liedje. Een liedje dat ik sinds de dood van Avicii nog bij elke boeking gedraaid heb. Zijn muziek was nooit echt voor mij gemaakt en toch vind ik het enorm verwarrend dat zo iemand er niet meer is. Op 24-jarige leeftijd de blindedarm en galblaas kwijt, op 28-jarige leeftijd het leven. Die Netflix documentaire durf ik nog niet te kijken, maar uit alles wat je er nu over leest, blijkt dat de hitmachine uit Zweden een gentle soul was. Op zoek naar hetzelfde als jij en ik. Soms, voor even, in alle chaos, dat goede gevoel. To make you feel alright, in the middle of the night.

Laat een reactie achter