Radiohead – Burn The Witch

En zo was ie daar ineens. De nieuwe Radiohead. Op Spotify nog wel. I don’t belong here? Nog even en Thom Yorke staat op een surfplank in de gracht met een roeispaan in zijn hand.

Unknown Mortal Orchestra – Shakedown Street

Coveren, een overbodige bezigheid. Maar niet in het geval van The Day Is Dead, een compilatie met Grateful Dead covers. De bijdragen van Courtney Barnett en War On Drugs waren al aardig, maar de deze week verschenen tweede sampler van de verzamelaar huist alleen maar pareltjes.

Bonnie Prince Billy – Rubin & Cherise

Naast die bijna Prince track van Unknown Mortal Orchestra zijn ook de Grateful Dead covers van Perfume Genius, Jim James, Charles Bradley en met name Bonnie Prince Billie erg overtuigend. Vanaf nu The Day Of The Dead ook een nationale feestdag bij ons?

Shock Machine – Open Up The Sky

Jee, wat goed dit! James Righton van The Klaxons heeft met een beetje hulp van James Ford (Simian Mobile Disco) een nummer geschreven dat Tame Impala naar de eenzame kroon steekt.

Roosevelt – Colours

Dit had in de hoogtijdagen van The Klaxons meer kans gemaakt, maar te aanstekelijk om te negeren.

Terrace Martin – A Tribe Called West

Terrace Martin produceerde onder meer voor Snoop Dogg, Kendrick Lamar en Stevie Wonder. Velvet Portraits is alweer het zesde album onder zijn eigen naam. Naast zijn eigen vader en The Emotions doen ook bijna alle artiesten (Kamasi Washington, Lalah Hathaway, Robert Glasper, Thundercat) waarmee bij To Pimp A Butterfly vorm gaf mee.

Avelino – FYO

Stormzy, Fekky, Reiji Snow, Skepta… het gaat goed met de Britse hip hop. Avelino uit Londen klinkt als een meer geconcentreerde Tyler The Creator en heeft met de titeltrack van zijn nieuwe EP een potentiële clubhit te pakken. Fuck Your Opinion.

Palehound – Cinnamon

Bedwelmende cocktail van Stereolab en Mac DeMarco smaken.

Alicia Keys – In Common

Geproduceerd door Illangelo (The Weeknd, Drake). Sinds ik Alicia in 2001 in De Melkweg zag blijf ik maar voor haar vallen. In Common lijkt meer op Jamie XX dan het met Jamie XX vormgegeven vorige album Girl On Fire zelf.

KLIK HIER VOOR DE CHART

Laat een reactie achter