Wilco – If I Ever Was A Child

Het tiende album Schmilco (Harry Nilsson alarm!) komt op 9 september uit. De fysieke release (vinyl!) zelfs nog een paar dagen eerder (een wonder!). Naar eigen zeggen wordt het allemaal ‘joyously negative’ (uitroepteken!).

Goat – Try My Robe

Afrobeat uit Zweden, het blijft er glorieus uitzien op papier.

Klangstof – We Are Your Receiver

Één van de publieksfavorieten op het Valkhof Festival tot nog toe met nieuwe single, die (wederom) door alle grote indie-blogs als koggetje geslikt wordt.

Kelsey Lu – Dreams

Cello spelende zangeres uit Brooklyn, twee jaar getourd als achtergrondzangeres van Nappy Roots, onlangs haar solo debuut afgeleverd.

Joey Purp – Girls

iiiDrops is de nummer één mixtape van deze zomer. Iedereen die wel eens een voet in Chicago gezet heeft, doet mee. Girls (met Chance The Rapper) is een winnaar op de vloer.

Michael Kiwanuka – Place I Belong

Eindelijk is daar het hele nieuwe album Love & Hate. Soul klinkt in 2016 (of 2006 (of 1996 (of 1986))) vaak dan wel te slick dan wel te retro. Michael Kiwanuka doet het precies goed.

Lapsley – Operator (DJ Koze Disco Edit)

De Londense zangeres Lapsley wordt door DJ Koze uit de vensterbank getild en huilend naar de club gebracht. Dat allemaal voor onze voeten.

Justice – Safe and Sound

Nog geen paar jaar geleden had Capital Cities een grote discopop hit met Safe and Sound. Minder pop en meer disco is deze nieuwe single van Justice, een maand geleden voor het eerst –op zijn David Guetta’s– gepresenteerd door de eigenaar van het Ed Banger label.  Nu gelukkig ook op Spotify.

The Monkees  – Me And Magdalena

Een halve eeuw verder, Zanger Davy Jones overleden en tóch nog een heel mooi album maken. Dat heeft veel te maken met de bijdragen van Rivers Cuomo, Noel Gallagher, Paul Weller, Andy Partridge en Death Cab for Cutie’s Ben Gibbard die dit kippenvel liedje schreef.

Alan Vega – Jukebox Babe

Nummer dertien in A Perfect Chart is gereserveerd voor een ode aan de dode. Dit weekend overleed Alan Vega. Zijn band Suicide was volgens Joe Strummer van The Clash de meest bespuugde band uit de tijd dat ze samen tourden. Flessen bier in het gezicht vormden ook geen uitzondering. Waarom ook weer? Er stond een synthesizer op het podium! Heerlijk dat vrijgevochten open vizier van de punk generatie.

De 7″ jes van Dream Baby Dream en Cheree waren dé releases van afgelopen Record Store Day. MGMT liet vanwege het overlijden voor het eerst in jaren weer wat van zich horen middels een geweldige cover.  Maar ook James Murphy, Bruce Springsteen en Win Butler waren fan. Evenals uw dj die met name Ghostrider en Jukebox Babe helemaal kapot gedraaid heeft voor eindeloos veel vloeren. Dream Alan Dream.

LUISTER HIER A PERFECT CHART

Laat een reactie achter