Blood Orange – EVP

Heb je net de Perfect Kippenvel compilatie af, komt die wonderlijke Blood Orange in ene met een killer plaat. Gelukkig is er de chart. En een nummer één notering.

Devendra Banhart – Manners

Toch ergens wel een vader. Devendra maakte al freakfolk, anti-folk, indiefolk of altfolk toen deze termen nog niet bestonden. Gewoon folk dus. Te zien op het aankomende Into The Great Wide Open Festival. Wat een mooi nieuw liedje!

Snoop Dogg ft. Jeremih – Point Seen Money Gone

Gelukkig is Snoop hier beter verstaanbaar dan bij zijn gemompel op de nieuwe single van De La Soul. Morgen verschijnt zijn nieuwe album Coolaid.

Metronomy ft. Robyn – Hang Me Up To Dry

Metronomy samen met Robyn! Deze droomopstelling had Roy Hodgson of The Blind One niet verzonnen, want te voor de hand liggend.

Two Door Cinema Club – Are We Ready?

De dansvloer heeft Are We Ready? alsnog de Chart in geduwd. Een van de weinige Britpop-achtige singles met een groot bereik.

Angel Olsen – Shut Up Kiss Me

Shut up, kiss me, hold me tight! Angel Olsen eist alle aandacht op met deze krasse single en video. “Uhmm, do I need to get more attitude?”

Daymé Arocena – Madres

Ik hoorde favoriet dj Leroy Rey een track van Cubaans zangeres Dayme Arocena draaien en zag ook Gilles Peterson druk toeteren op zijn loftrompet. Één plus één is zeventien in A Perfect Chart.

Serpentwithfeet – Flickering

Zanger Josiah Wise huilt ergens op het ruimtepuin tussen Miguel en Antony. Gewoon even een andere artiestennaam en zijn eigen sterrenstatus is binnen een paar tranen bereikt.

Bootsy Collins – I’d Rather Be With You

Nummer dertien is de Chart is bij traditie gereserveerd voor een ode aan de dode. Toetsenist en componist Bernie Worrell is met zijn werk voor onder andere Parliament, Funkadelic en Talking Heads verzekerd van een eeuwige weerklank. Vraag maar aan Dr. Dre, Kendrick Lamar of elke willekeurige DJ.

1401x788-160520_Moog-Plant_Bernie-Worrell_Carlos-G_2

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

Laat een reactie achter