simphiwe

Allah-Las – Famous Phone People

Nog steeds 60s, maar even niet het juk van fuzz, garage of psychedelica. Gewoon een mooi popliedje.

Sumiyam ft. Earl Sweatshirt – Mirror

Deze week uitgebracht met video. Hoogtepunt op de benevelde hip hop trip die het album van Sumiyam is.

Alexis Taylor – So Much Futher To Go

Hot Chip had al patent op de melancholische dansvloer. Het is dan ook niet zo vreemd dat Alexis Taylor met een solo album komt vol kale, klassieke piano ballades in de geest van Carole King of Tobias Jesso Jr. So Much Further To Go is een bewerking van een oud Hot Chip nummer dat -naar eigen zeggen- ineens een acute betekenis kreeg door het verlies van een dierbare vriend tijdens de opnames voor deze plaat.

Todd Terje & The Olsens – Firecracker

Dit is dan weer een bewerking van een nummer van Yellow Magic Orchestra door Todd Terje en zijn live-band The Olsens. Firecracker staat op de deze week verschenen E.P. met roerende covers.

Carl Broemel – Sleepy Lagoon

Van het nieuwe solo album van de gitarist van My Morning Jacket. Tot stand gekomen met een aantal bandleden en veel gastmuzikanten (oa Neko Case, Laura Veirs en Russ Polard van Sebadoh).

Billie Marten – La Lune

Haar moeder plaatste nog geen vijf jaar geleden een video op youtube van een twaalfjarige Billie Tweddle, zodat haar grootouders het in Frankrijk konden terugkijken. Het filmpje werd een onbedoelde hit en twee jaar later bracht ze haar eerste E.P. uit en werd niet veel later genomineerd voor een BBC Sound Of 2016 Award. Inmiddels is ze een paar weken zeventien, heet ze Billie Marten en heeft ze met La Lune het zoveelste kippenvel liedje afgeleverd.

The Avalanches – Subways

Een beetje throwaway is het wel. Gedateerd bovendien. Maar tegelijkertijd ook te aanstekelijk om te negeren. Een James Bond film onder de liedjes. Aangenaam voor zolang als het duurt.

Mim Suleiman – Adera Dera

Nog maar eens een liedje van deze koningin in de Chart. Mim Suleiman is een zangeres uit Zanzibar. Ze leende haar stem aan Bare Knuckle Soul, een band uit Sheffield. Daardoor kwam ze in contact met Brits producer Maurice Fulton en samen maken ze nu toch al een tijdje behoorlijk maffe, maar aanstekelijke afrodisco.

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

Laat een reactie achter