Chance The Rapper – Blessings

Hoezo EDM? Hoezo indie? Hoezo hip hop? Gospel!! Ultralight Beam van Kanye West en Chance The Rapper was al hét kippenvelnummer van 2016. “I met Kanye West, I’m Never Going To Fail”. Door de nieuwe mixtape (Coloring Book) van Chance The Rapper is de monarchie van Chi-Town ineens een coalitie.

Unknown Mortal Orchestra – First World Problems

Na Grateful Dead cover Shakedown Street voor de Day of the Dead compilatie meteen ook een nieuw eigen nummer! Ik hoor de hele tijd het (versnelde) gitaarloopje uit If It Don’t Turn You On van BT Express (ook gebruikt door EPMD) hierin. Maar dat is vast beroepsmisvormatie.

Band Of Horses – Solemn Oath

Solemn Oath had zo op het debuutalbum van Band Of Horses kunnen staan. Dat is een compliment.

MocroManiac – Boom Boom Boom

Extince, Sticks, Fresku… MocroManiac mag zich meten met de beste rappers in Nederland. Hij is het medicijn tegen gezelligheidsfascisme. Graag een keer aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Rihanna – Kiss It Better (Kaytranada Remix)

Heb je om onbegrijpelijke redenen Rihanna’s uitvoering van Love On The Brain voor de Billboard Awards nog niet gezien, klik dan even hier. Oh popcultuur!

Riley Walker – The Halfwit In Me

Na het geweldige jazz experiment met Charles Rumback voor Record Store Day nu ook weer een eigen pareltje van Riley Walker. ‘All music is folk music, I never heard no horse sing no song’ zegt Louis Armstrong dan.

The Strokes – Threat Of Joy

Drie nieuwe Strokes liedjes in één dag. En ze zijn nog goed ook!

Factory Floor – Dial On Me

Met het meer en meer optreden ging house duo Factory Floor naar eigen zeggen steeds meer bangers maken. Dial On Me is dan ook de meest recht door zee stamper tot nu toe en zal later dit jaar verschijnen verschijnen op 25 25, het tweede album voor DFA.

Jungle By Night – The Ottoman Highlands

The funk shall be within you! Op veel slecht nummers zijn onze eigen Jungle By Night niet te betrappen. Ook nieuw album The Traveller staat vol van kinetische hoogvliegers. Met zijn Incredible Bongo Band backbeat en Ananda Shankar gitaren is The Ottoman Highlands een favoriet voor de vloer.

Apneu – Jennifer

Apneu is Oudgrieks voor ademstilstand, maar ook de fier wapperende vlag boven een aantal adembenemende liedjes op Subroutine Records. De derde Nederlandse binnenkomer in A Perfect Chart!

 

LUISTER HIER A PERFECT CHART

 

bac8629e68ac9e5bd2e092e9565c2875

Laat een reactie achter