Kaytranada – One Too many

De stuivers van A Perfect Chart. Het nummer met Anderson Paak eruit, deze met Phonte erin. 99.9% van Kaytranada is de meest kleurrijke popplaat van het moment.

Jeffrey Lewis – Outta Town

Een hoogtepunt op het afgelopen Here Comes The Summer festival. De New Yorkse Jeffrey Lewis koppelt beschouwende teksten aan rock ’n roll attitude op een manier die doet denken aan Lou Reed en Jonathan Richman.

Steve Gunn – Ancient Jules

De voormalig gitarist voor Kurt Vile maakt al veertien albums lang muziek voor minderheden. En dat zal nog veertien albums lang zo blijven.

James Blake – Always

Op The Colour In Anything laat James Blake voor het eerst invloeden van buitenaf toe. In Always leidt dat tot het beste uit drie werelden; Frank Ocean, Rick Rubin en James Blake met een soulcrushing ballade.

Leon Vynehall – Paradisea

Met veel moeite Blush maar eens uit de Chart gehaald. Met weinig moeite Paradisea er meteen in gegooid. Is Rojus het beste house album van deze eeuw?

Happyness – SB’s Truck

Wat een mooi nieuw geluid heeft Happyness gevonden. Beetje Wilco. En nog een beetje Wilco. Gewoon uit Londen. Happyness is deze maand op tour door Europa met The Dandy Warhols.

Family Atlantica – Enjera

De zoveelste exotische verrassing op het onvolprezen Soundway label. Het album Cosmic Unity zal dit weekend verschijnen.

Skepta ft. Pharrell – Numbers

Stormzy, Fekky, Avelino, Reiji Snow, Giggs… het gaat goed met de Britse hip hop. Skepta is alweer bijna een veteraan, maar met zijn nieuwe album Konnichiwa kan hij voorlopig nog wel even over het maaiveld turen.

Few Bits – Summer Sun

Ook in België is het prettig in de vensterbank zitten. Summer Sun is droompop a la The Sundays.

Juniore – La Route

Ontdekt in de Pop Differente lijst van Guuzbourg. Neem vooral daar ook eens een kijkje voor verse nuggets uit de Perfects familie.

LUISTER HIER DE CHART

Laat een reactie achter