Isaiah Rashad & Kendrick Lamar – Wat’s Wrong

De backbeat van single Free Lunch blijft nooit ver weg in deze super seventies soul slijper met Kendrick Lamar. Hele album is nu ook op Spotify te beluisteren. Doen!

Phillipi & Rodrigo – Mantra

De verfijnde Braziliaanse dansmuziek van Phillipi & Rodrigo staat vrij haaks op het hak- en zaagwerk waarmee Too Many DJ’s hun wereldfaam vergaarden en toch verschijnt het als vanzelfsprekend op het DEEWEE label (van de gebroeders Dewaele). Geruststellend.

Mozes & The Firstborn – The Land Of 1000 Dreams

Als DJ ben je eerst en vooral fan van beroep. Dus als je dan tijdens het draaien op Into The Great Wide Open de nieuwe plaat en een t-shirt van de zanger van je favoriete Nederlandse band overhandigd krijgt, kan geen regen je humeur meer stuk krijgen. Wat een belachelijk goeie liedjes weer. Melancholie en energie, Mozes beheerst het allebei. Met speels gemak.

Cass McCombs – Switch

The Decemberists, Modest Mouse, Ariel Pink, Arcade Fire, The War On Drugs, The Meat Puppets… Cass McCombs heeft al negen albums achter zijn naam staan, maar toert vooral in de veilige schaduw van andere bands. Switch is één van de vele pareltjes op het kaleidoscopische, net verschenen tiende album, Mangy Love.

Drugdealer – Easy To Forget

Mike Collins produceerde voor hip hop label Stonesthrow al meerdere motiverende deunen en treedt als Drugdealer op de voorgrond als hofleverancier van gracieuze popliedjes. Zijn album The End Of Comedy verschijnt deze week en is tot stand gekomen in samenwerking met o.a. Ariel Pink en bandleden van Mac DeMarco.

Action Bronson – Descendant of the Stars

Na Standing in the Rain met Mark Ronson en Dan Auerbach nu weer een geweldige track. Descendant of the Stars is het themanummer van zijn programma Traveling the Stars, waarin hij samen met vrienden high wordt en kijkt naar Ancient Aliens. Wat een leven.

Toy – I’m Still Believing

Een band die in Nederland niks deed, niks doet en niks zal doen, maar toch steengoed is. I’m Still Believing is de behoorlijk op Felt geïnspireerde nieuwe single. Het album is opgenomen samen met o.a. Chris Coady, die dan weer voorheen samengewerkt heeft met bands als Beach House, Smith Westerns en de Yeah Yeah Yeahs.

Tallest Man On Earth – Rivers

Zijn fans waren wat verbolgen over het laatste album en de begeleidende tour, met band, GATVER! Hij lijkt hiervoor gezwicht op het behoorlijk naar Sufjan Stevens neigende Rivers.

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

Laat een reactie achter