Tim Cohen – John Hughes

Prachtig nieuw liedje van de zanger van Fresh & Onlys. Een Belle & Sebastian baslijn, Smithsiaanse synthesizers en The The harmonicaatjes. Veeg mij maar op!

Julie Byrne – Natural Blue

Julie Byrne maakt primaire folk zonder gedateerd te klinken. Een sonische roadtrip voor de achterbank. Op 27 januari verschijnt haar tweede album op Bada Bing Records.

Ondatropica – Hummingbird

Onder begeleiding van het onvolprezen Soundway Records zijn een veertigtal Colombiaanse muzikanten richting Isla De Providencia getrokken voor een Carribische cocktail van Calypso, reggae, afrobeat en soul. Het circus heet Ondatropica en Hummingbird is de single van het tweede album.

Peter Doherty – Kolly Kiber

Kolly Kiber is een personage uit een van Doherty’s favoriete boeken, Brighton Rock van Graham Greene. Peter is Pete. Rest nog de vraag: zingt ie op een gegeven moment nou in het Duits of in het Frans of allebei?

Rico, Sticks & Freez – Breedbeeld Visie

Pats, vandaag zomaar twee nieuwe nummers van Rico & Sticks! Check ook Hoe Meer Je Praat en strik de veters vast voor de Ziggodome op 9 december.

Francobollo – Wonderful

Amerikaanse alt-rock uit Zweden vernoemd naar het Italiaanse woord voor postzegel. Het buitengewone gebruik van electronica maakt de vervreemding compleet. Het is heerlijk verdwalen in de wereld die Francobello heet.

Tjing Tjing – Ik Ben Het Weer

Bang Zullen We Leven is een album van Roos Rebergen (Roosbeef) samen met zielsverwant André Manuel. De komende weken trekken ze als Tjing Tjing langs onze poppodia waarna Roos weer zal verdwijnen richting haar nieuwe thuisland in Kentucky. Wij volgen het spoor.

Jusitce – Fire

Op de euforische laatste RAUW in Utrecht werd de muziek van Justice misschien wel het meest gedraaid. In elke set (Erol Alkan, Boys Noize, Too Many Dj’s, Joost van Bellen) kwam het voorbij. Laat dat een mooie voorbode zijn voor het net verschenen, nieuwe album Woman.

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

woe

Laat een reactie achter