Kadhja Bonet – Honeycomb

Allemachtig, wat een mooi folky soulabum heeft Kadhja Bonet uitgebracht op Fat Possum Records. Ergens op het ruimtepuin tussen Minnie Riperton en Kelela (verre familie) heeft ze in korte tijd haar eigen universum gesticht. De bio vertelt hierover het volgende: “Kadha was born in 1784 in the backseat of a sea-foam green space pinto”.

Mayer Hawthorne – A New Love

Zo uit Paradiso A Perfect Chart binnen gelopen. A New Love komt van de Party Of One EP en is samen met The Ills zijn minst pastiche en meest tijdloze soulliedje tot nu toe.

Las Kellies – Sugar Beat

Postpunk uit Buenos Aires. Het zal geen massa’s naar de stembus trekken, maar toch zeker een handjevol liefhebbers op 24 november naar de ACU in Utrecht.

Jim James – Eternally Even

Het album Eternally Even van Jim James (My Morning Jacket) krijgt een 7,9 van Pitchfork. Tonny Eyk en ik geven het een dikke acht en dito duim. Het titelnummer luistert als een ode aan Frank Capra.

Mocromaniac – Selfmade Salute

“Ben een mocro en misschien ben jij racistisch. Jullie mensen leven niet zo realistisch.”

Foxygen – Follow The Leader

Op 20 januari komt het nieuwe album van Foxygen uit op Jagjaguwar, met medewerking van Matthew E. White, The Lemon Twigs, Steve Drozd (The Flaming Lips) en een veertig man sterk symfonie-orkest.

Marvin Gaye – You’re The Man

Set around Election Day
Politics and hypocrites
Is turning us all into lunatics.

Nummer dertien van A Perfect Chart is gereserveerd voor een ode aan de dode en dat er vandaag iets overleden is, leidt geen twijfel.

Day Wave – Wasting Time

Eenmansband uit Oakland van Jackson Phillips die ooit begon als jazzdrummer, maar al vrij snel verslingerd raakte aan vensterbankpop. En wij met hem.

Yussef Kamaal – String Of Light

Van geweldig mooi, instrumentaal album Black Focus. Snel groeiende binnen de Britse jazzwereld met -uiteraard- Gilles Peterson als voornaamste pleitbezorger.

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

0008124680_10

Laat een reactie achter