Jo Marches – Right My Wrong

Na het verslavende The Night, is er nu de hele EP van het Utrechtse Jo Marches. Mocht ik ooit geopereerd moeten worden, dan wil ik geen narcose, maar dit nummer op repeat. Net als Asleep van The Smiths of Take Care van Beach House is Right My Wrong een lullaby van het meest bedwelmende soort. Geweldige coup de main ook, na een minuut of twee; alsof de Stranger Things soundtrack in je gezicht explodeert. Wat je noemt een lievelingsliedje!

Hinds – Holograma

Phil Spector was waarschijnlijk gillend weggerend van deze rammelende variant op de girlgroup sound. Holograma klinkt als Be Your Baby van Harlem uitgevoerd door vier dronken zussen van Marc Bolan.

Kevin Morby – Beautiful Strangers

Terwijl jij met je hoofd wiegt, bezingt Kevin Morby de hel op aarde. Opbrengsten van dit nummer gaan naar Everytown For Gun Safety.

Splashh – Rings

Na een behoorlijke radiostilte weer een mooi nieuw liedje van het Britse Splashh, deze keer opgenomen met Nicolas Vernhes (Deerhunter, Animal Collective, The War On Drugs).

Clipping – Fat Fingers

Leftfield hip hop op het Sub Pop label. Kijk ook zeker eens hun onovertroffen video’s, zoals de gister verschenen clip voor Shooter.

The Orwells – They Put A Body In The Bayou

Het nieuwe album Terrible Human Beings komt op 17 februari uit en is opgenomen met Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Adele). They Put A Body In The Bayou is naar eigen zeggen een poging om een Pixies-liedje te schrijven.

Jesse Boykins III – Everybody Shut Up

Jesse Boykins III had ook wel op de Perfect Chicago compilatie gemogen. Everybody Shut Up is samen met Isaiah Rashad opgenomen.

Drake – Two Birds, One Stone

Alle ghostwriters en beefs ten spijt blijft Drake een favoriete superster. Ik kan behalve Rihanna, Beyonce en Kanye West even niemand anders noemen met zo’n hoge én kleurrijke pophit radius.

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

deed883c09a9acd63952ed69706a0ccd-500x500x1

Laat een reactie achter