Twin Peaks – Under The Pines

Forever dol op de beschonken euforie van Twin Peaks! Ze staan op 22 juli voor Perfect Indie Disco in EKKO. A match made under the pines…

Guerilla Toss – Betty Dreams Of Green Men

Net iets minder manisch dan voorheen, nog meer B-52s, met Betty Dreams Of Green Men heeft het DFA label er weer een vuige vloervuller bij.

Tyler, The Creator – 911/Mr. Lonely

Tweeluik, met Anna of the North, Frank Ocean en een prettig onthaastende Gap Band interpretatie.

His Golden Messenger – Standing In The Doorway

Nog zo’n Mr. Lonely. Zoek naar de betekenis van het woord deerniswekkend en je vindt His Golden Messenger. Standing In The Doorway haalde het laatste album van éénmans melancholie-orkest M.C. Taylor niet. Het is bij deze officieel de maand van de outtakes (The XX, Beach House, Radiohead).

Mura Masa ft. Damon Albarn – Blu

Tegelijk uitgekomen met het al even mooie Second 2 None (ft. Christine & The Queens). Britpop’s vliegende keep mailde een maand lang tevergeefs met Morrissey voor zijn eigen album met Gorillaz en besloot vervolgens dj/producer Mura Masa ergens op een voetbalveld in de buitenwijken van Londen te tackelen. Lang verhaal kort: Blu!

Broken Social Scene – Stay Happy

Vierde single van deze week nog te verschijnen eerste nieuwe album in zeven jaar. Stay Happy is gezongen door nieuwe zangeres Arie Eegle, maar op Hug Of Thunder is de band voor meerdere nummers ook weer herenigd met Feist.

Baywaves – Gliss

Nieuw liedje van Madrileense indieband met gitaarlijntjes die doen denken aan het prachtige Streets Of Your Town van The Go-Betweens.

St. Vincent – New York

Al een jaar speelt St. Vincent, al dan niet verkleed als toilet, dit nummer live en nu is het de eerste single van haar samen met Jack Ontonoff van Bleachers vormgegeven vierde album, waarover ze zelf zegt in een interview met Guitar World: “It’s my deepest, boldest record to date … I feel the playing field is really open for creative people to do whatever you want, and that risk will be rewarded – especially now that we have such high stakes from a political and geo-political standpoint”.

Floating Points – Kelso Dunes

Kelso Dunes was eerder al in een kortere versie uitgekomen, maar voor de EP Reflections gaat Floating Points helemaal voor de uitgesponnen progrock, fusion esthetiek. Klinkt als de War On Drugs geproduceerd door David Axelrod.

Braz – Jou

De rechterhand van Fresku met een linkerhoek. Het hele album Brazpark is kandidaat voor NL album van het jaar.

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

woehoe!

Laat een reactie achter