Alex Izenberg – To Move On

Popparel met dezelfde Velvet Underground quote waar ook de naam van mijn Fine Fine Music radioshow vandaan komt. Tobias Jesso Jr. prees het onlangs hartstochtelijk aan op Twitter.

Lee Fields – Make The World

De man waarmee de hele soulrevival begon. Zijn voorprogramma Charles Bradley is hem op een gegeven moment in populariteit voorbijgestreefd, maar wat betreft sheer soul power zijn ze nog steeds aan elkaar gewaagd. Nieuw nummer. Nieuwe geest. Make The World!

Helado Negro – Young, Latin and Proud

Als Helado Negro (Spaans voor zwart ijs) creƫert Devendra Banhart (ik bedoel Roberto Lange!) een wonderlijke samensmelting van folk, cumbia en electronica. Het vijfde album van de Ecuadoriaans-Amerikaanse muzikant kwam afgelopen uit op het label van Sufjan Stevens, Asthmatic Kitten.

Lizzo – Scuse Me

Na hilarisch clubhitje Phone is er nu de hele EP ‘Coconut Oil’. Lizzo is niet alleen een waardig erfgenaam van Missy Elliott, maar samen met St. Paul & The Broken Bones laat ze ook hier en daar horen een gezegende soulstrot te hebben.

Travis Bretzer – One Man Band

Hij werd altijd maar vergeleken met land- en indiegenoot Mac Demarco en moest het voortdurend afleggen. Hopelijk komt daar met nieuw album Bitter Suites verandering in voor deze Canadese One Man Band.

Julia Jacklin – Coming of Age

Van debuutalbum Don’t Let The Kids Win. Na het zien van een documentaire over Britney Spears wilde ze direct op zangles. Op haar eigen muziek geen glazuren gekreun, maar meer gelijkenissen met zangeressen als Angel Olsen of Sharon Van Etten. Ze staat volgende week op het Let’s Get Lost festival, 31 oktober in Rotown en 13 november in de Tolhuistuin.

The Tyde – The Curse In Reverse

Een clubje hopeloze Felt-fans uit Californiƫ samen met Bernard Butler van Suede. Er hoeven geen stadions gereserveerd te worden, maar wat een mooi liedje!

Pusha T – H.G.T.V.

De opvolger van Kanye West bij GOOD Music Records met nieuw nummer geproduceerd door Mike Will Made It.

Nora Dean – Barbed Wire

Nummer 13 in A Perfect Chart is indien nodig gereserveerd voor een ode aan de dode. Nora Dean is al meer dan twee weken geleden overleden, maar het werd nauwelijks belicht in de media. Dat terwijl ze een paar eindeloos aanstekelijke reggae liedjes achter haar naam heeft staan als Ay Ay Ay en haar grootste hit Barbed Wire.

nora-dean-angie-la-la

Laat een reactie achter