NxWorries – Get Bigger

West Coast duo Anderson Paak en producer Knxwledge brengen na hun Link Up & Suede EP eindelijk een volwaardig debuutalbum uit, op Stones Throw Records. Al het goede komt downtempo deze dagen.

Bruno Mars – 24K Magic

Zoals alle latere singles van The Sugarhill Gang geen Rapper’s Delight waren, maar wel heel dik, zo verhoudt 24K Magic zich tot het door Bruno Mars meegeschreven Uptown Funk. De dansvloer vindt het allemaal best.

Dessert – Back Around

Mysterieuze formatie uit L.A. met indrukwekkende single en misschien nog wel indrukwekkendere video (zie onderaan pagina) van Alex Lill, die ook de laatste video van Sampha regisseerde en eerdere clips van Mac Demarco.

Khruangbin – Two Fish And An Elephant

60s Thai funk door een jong trio uit Texas, maar natuurlijk. Ze staan 28 oktober op de Dutch Design Week in Eindhoven.

The Lemon Twigs – I Wanna Prove To You

Door onze eigen Jacco Gardner is de term baroque pop niet meer exclusief vergeven aan verstokte popquizzers die nog in een stoffen luier gelegen hebben. 4AD band The Lemon Twigs leveren een piekfijn setje nieuwe kleren voor de Gardner.

Red Axes – Avalon

Producersduo uit Tel Aviv, verantwoordelijk voor de clubhit met de meest vreemde blokfluitpartij uit de popgeschiedenis, Sun My Sweet Sun. Vooruit, op de openingstrack van het nieuwe Goat album na dan.

Moon Moon Moon – Famous Last Regrets

Fluisterzang luistert nauw. Zelfs bij een buitenaardse held als Sufjan Stevens. Misschien is het de rechtstreekse intimiteit die even wat onthaasting vereist. Je haakt makkelijker even in bij de nieuwste Die Hard dan bij de nieuwste Pedro Almodovar. Maar wanneer je het doet en je je eraan overgeeft is de beloning des te groter. Zo is het ook met de muziek van Moon Moon Moon, het project van Mark Lohman die aangemoedigd door het Leiden Internationaal Film Festival een heel album schreef geïnspireerd op een aantal Amerikaanse indie films.

C Duncan – Other Side

Schotse muzikant die -zoals Moby dat ongezond lang in Nederland was- in het Verenigd Koninkrijk momenteel de go-to guy voor muziek onder tv programma’s is. Other Side komt van nieuw album The Midnight Sun.

M.I.L.K. – U And Me

Radiovriendelijke pop die niet op de radio gedraaid wordt. Following The Sun was al een klein internethitje voor de Deense muzikant en dankzij nieuwe single U And Me begint het glas aardig halfvol te raken.

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

Laat een reactie achter