Thundercat – Friend Zone

Bass! How low can you go? Een van de vele Valentijnsreleases (D.R.A.M., BJ The Chicago Kid, enz.) en de allermooiste bovendien.

Hoops – Rules

Nu Mac Demarco niet meer zo Mac Demarco is, met zijn prachtige, bijna bezinnende nieuwe liedjes, doet Hoops maar gewoon een mean Mac Demarco op hun nieuwe album. Ongetwijfeld de meest blikken productie die het Fat Possum label tot nu toe heeft mogen huizen.

Sinkane – Favorite Song

Eerst al die prachtige singles (U’uh, Telephone) en dan nu een geweldig album eroverheen! Dit nummer is duidelijk geïnspireerd door zijn tijd in het circus rondom de late, great William Onyeabor.

DJ Khaled, Beyoncé & Jay-Z – Shining

Beetje jammer dat de promomachine die DJ Khaled heet niet voor één keer zijn mond kan houden, maar een winnaar voor iedere dansvloer en wederom een welverdiend momentum voor de heldin van Adele.

Cairobi – Saint

Welkom in het Midden-Oosten! Het internationaal gezelschap Cairobi maakt bedwelmende woestijn-indie. Het doet ondertussen ook hevig verlangen naar het album van ons eigen Altin Gün.

Amber Arcades – It Changes

Vergeet de griep, NL indie heerst! Artiesten als Weval, Klangstof en Indian Askin winnen gewoon Edisons. Amber Arcades greep er net naast, maar wat een mooi liedje weer. De Edison voor Double Bill van April gaat naar Moss & Amber Arcades. Samen spelen ze die maand in Zwolle, Eindhoven, Den Haag, Groningen, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht. Geen enkele reden om niet te gaan, dus.

Chris McClenney – Untitled (Funk #2)

Voor liefhebbers van een verse blend van funk, jazz en r&b. Chris McClenney produceerde eerst voor onder andere D.R.A.M. en bracht afgelopen maand zijn debuutalbum Portrait In Two uit.

Hallo Venray – Funky Party

Als pre-puber zag ik ooit Hallo Venray (met Bettie Serveert in het voorprogramma) in Zaal Bergmans (iemand?) in Maastricht. De liefde is nooit verloren gegaan. Het nieuwe album verschijnt 22 april via Excelsior-Recordings.

Hanni El Khatib – This I Know

Garagerockers hebben de neiging met het ouder worden steeds soulvoller te worden. Zo ook Hanni El Khatib.

Jacques Greene – To Say

To Say van deze discobaas uit Montreal wordt uitgebracht door Lucky Me Records (TNGHT, Cashmere Cat, Baauer). Door het net verschenen album van Sampha staat ook de JG Edit van Can’t Get Close weer vooraan in de digitale platenkast:


LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

Laat een reactie achter