Oddisee – Like Really

“How you gonna make us great again when we were never really that amazing?”. Like Really is de tweede single van het op 24 februari te verschijnen nieuwe album The Iceberg.

Spoon – Hot Thoughts

Het nieuwe album Hot Thoughts is wat zwaarder dan voorheen en doet wat betreft productie en disco-invloeden sterk denken aan Reflektor van Arcade Fire. Het titelnummer is vooralsnog favoriet aan deze kant van de ethernet kabel.

Tenariwen – Assawt

De country van Mali wordt gemaakt door Tenariwen. Na verdreven te zijn uit hun land maken ze nu al een paar jaar muziek vanuit Joshua Tree National Park. Ook op nieuw nummer Assawt wordt de onderdrukking (van vrouwen) door Jihadisten onverdroten bezongen.

Doon Kanda – Axolotl

Jesse Kanda maakt niet alleen mooie video’s voor FKA Twigs, Bjork of Arca, maar maakt als Doon Kanda ook melancholisch pompende dansmuziek die op maat geschreven lijkt voor het label, Hyperdub.

Real Estate – Darling

Nieuwe gitarist, nieuwe producer, nieuw geluid, dezelfde mooie liedjes. Nieuw album In Mind verschijnt op 17 maart via Domino Records.

Injury Reserve – All This Money

Hip hop crew uit Arizona met nieuwe mixtape Floss waarvan All This Money de Tipsy meets Teach Me How To Doggie vloerverbrander is. Kom er maar in heerlijke blazers…

JW Ridley – Everything (Deathless)

In het begin denk je dat er een lost track van het laatste album van de War On Drugs op staat, maar gaande weg verandert het nummer in een synth-opera die niet op het DFA label had misstaan. JW Ridley staat komende maand als voorprogramma van Ten Fe in de Sugar Factory en Rotown.

Fazerdaze – Little Uneasy

Liefde op het eerste gehoor uit Nieuw Zeeland.

Sir Was – In The Midst

Zijn label City Slang omschrijft de muziek als It’s as though D’Angelo and Prince threw David Crosby into the studio with Tame Impala and Talk Talk’s Mark Hollis. Grote woorden waaronder je alleen maar kunt bezwijken. Met In The Midst (ook in Little Dragon Remix) krabbelt de Zweedse producer/muzikant Sir Was aardig overeind.

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

Spoon-Hot-Thoughts-1484665426-640x640

Laat een reactie achter