Het muzikale ongeluk dat moest gebeuren. Als een Hollywood blockbuster. Of een Netflix serie. Never Mind The Brexit, het vervolg. De sequel. Deel twee. Of, eigenlijk, deel drie!!

Een volle vloer op zowel The Stone Roses als Idles. Na de premiere op Best Kept Secret, werd Never Mind The Brexit al snel omgesmolten tot een clubavond in EKKO. Als heet Brits staal. In eerste instantie maar voor één keer, omdat de dag er is om te plukken, en de toekomst saai. Wisten wij veel dat de Britten zo bleven klungelen. En dat we als bonus zoveel nieuwe goeie muziek zouden krijgen.

Ian Curtis staat te dansen dansen dansen in zijn mausoleum van alle goeie postpunk op het moment (Squid, Working Men’s Club), maar ook James Blake, Little Simz, Slowthai en Gorillaz blijven de soundtrack van de Brexit kleuren. Of nee, dan Fontaines DC! Uit Ierland zeg je? Juist daarom. Dansend de grens over. Nu het nog kan. Nu het juist moet.

Op 29 maart zou de No Deal Brexit voltrokken kunnen worden. Op 30 maart vieren wij bij Never Mind The Brexit: DJ. St. Paul | EKKO dat het licht nooit uit zal gaan. En dan denk ik niet aan het Brabant van Guus. Dan denk ik aan de dubbeldeksbus van The Smiths. Die op ons in gaat rijden. Maar dat het niet uit maakt. Want er klinkt muziek. En er zijn mensen.

Laat een reactie achter