Soms heb ik wel eens een DJ nachtmerrie. Er zijn grofweg drie varianten. Eentje waarbij ik altijd nét te laat bij de volgende plaat ben. Eentje waarbij iedereen in de zaal jarig is en lang-zal-ze-leven wil horen. En eentje waarbij de stroom voortdurend uitvalt en er een alarm genadeloos aanvalt. Die laatste werd vannacht werkelijkheid.

Tot overmaat van ramp bleek ik álle nummers waar ik aan moest denken om gevat op elke nieuwe catastrofe in te spelen nou net niet bij me te hebben. Enjoy The Silence? Terug in de kast want op de vorige Perfect Indie Disco gedraaid. False Alarm? Precies die week besloten dat die wel weer uit het mapje Prime Time Pophits kon. Er zijn mensen om minder geëmigreerd naar landen waar de stoep verandert in zand. Een leven van schaamte en anonimiteit als zelfverkozen voorland.

De enige reden dat mij dit bespaard is gebleven, is het bijna ontroerende geduld van de Perfect Indie bezoekers. Oké, toegegeven, één iemand noemde me een amateuristische idioot en -veel traumatischer- een ander gebruikte de vijfde powercut om even uit te leggen waarom ik Chef Special moest draaien. Maar de meeste mensen dansten als bevrijd na een veel te lange Mannequin Challenge per direct euforisch door op alles tussen Car Seat Headrest en Jessy Lanza. Heavy Cross van The Gossip bleek zelfs na twee onderbrekingen niet stuk te krijgen.

Deze post is een dankbetuiging voor alle aanwezige lifesavers van vannacht. Als redelijk naar binnen gekeerde dj besefte ik maar weer eens dat je een goede dansavond samen met het publiek maakt of breekt. Ask not what your dj can do for you, but what you can do for your dj. Dank aan alle mooie indie engelen en disco dansers voor een zonder enige twijfel onvergetelijke nacht!

Als uitsmijter nog even de nummers die door mijn hoofd schoten en die ik stuk voor stuk niet bij me bleek te hebben…

The Weeknd – False Alarm
Arcade Fire – Power Out
Belle & Sebastian – Get Me Away I’m Dying
Public Enemy – Bring The Noize
Depeche Mode – Enjoy The Silence
Don McLean – American Pie (The Day The Music Died)
Tenor Saw – Ring The alarm
Jamie XX – Loud Places (They Seem So Quiet Now)
Simon & Garfunkel – Sound Of Silence
Tim Buckley – Song To The Siren
Lil Louis – Blackout
Radiohead – NO ALARMS AND NO SUPRISES PLEASE

Laat een reactie achter