Leuk al die festivals, museumnachten en clubavonden, maar ik ga hier nu toch een klein marsepeinen lansje breken voor; de bruiloft!

Meestal bedank ik vriendelijk voor de eer (hoe je het ook bekijkt, dat is het, een eer, wanneer mensen op zo’n dag specifiek jou erbij willen hebben), want je moet een datum ruim van te voren blokkeren voor eventuele andere boekingen, je hebt er carrièretechnisch (excusez le mot en pardon my French) niks aan en hoe veel het paar ook van de eigen gasten houdt, uiteindelijk wil men na drie bier toch gewoon Marco Borsato, Happy Hardcore of Lekker Met De Meiden (“armoede” … “aids” … AAAAAARRRGGHHHHH) horen.

De celebrity bruiloft is wellicht het meest problematisch.

Alhoewel, dat feest waarbij de brandweer drie keer op één avond moest komen opdraven omdat Pierre Wind midden op de dansvloer stond te koken, was best vermakelijk.

Waar was ik? Oh ja, de lans. Na iedere keer weer opnieuw een flinke screening (“weten jullie echt zéker dat jullie niet liever toch gewoon Krokobil willen horen?”) heb ik door de jaren heen inmiddels toch een redelijk aantal bruiloften gedraaid. Elke keer gaat het volgens hetzelfde patroon.

*Geen zin van te voren.

*Jezelf totaal dienstbaar opstellen, tot op het nederige af. A working class hero is something to be. De dj als loodgieter. Met de complimenten van staatsecretaris Wiebes.

*Ergens halverwege de avond opkijken en alleen maar intens gelukkige mensen zien.

*Het besef dat muziek (pas op: Code Glazuur!!!) het mooiste cadeau blijft.

*Totaal ontroerd van de explosie aan geëtaleerde liefde weer terug een verlaten snelweg op.

Als alles volgens bedrijfsplan verloopt, zal het dit weekend ook weer zo gaan. Er staat namelijk een nieuwe bruiloft op het programma. Van mensen die altijd vooraan staan bij festivals als Best Kept Secret, Lowlands of Into The Great Wide Open. De verzoekjes voor New Kind van Gabe Gurnsey en Teardrop van Massive Attack stemmen al bijzonder hoopgevend, maar het is het telefoongesprek van zo-even dat elke lans en ieder dj-hart definitief breekt:

Ik: “Hoi jongens, hoe laat willen jullie dat ik begin? De wedstrijd van mijn voetbalteam is verlaat en we spelen in de vierde klasse van het amateurvoetbal, dus, je begrijpt, heel belangrijk!!”

Bruidspaar: “We vinden het wel leuk als je ook voor de ceremonie met de handtekeningen zou willen draaien, maar we kunnen dat ook allemaal wat opschuiven.”

Ik: “Nou, dat lijkt me…”

Bruidspaar (mij onderbrekend): “…geen enkel probleem, we verheugen ons eigenlijk gewoon het meest op jou!”

Ik:

Laat een reactie achter