Iedere week ook hier dit vehikel pluggen gaat wat ver, maar aan de andere kant zitten er inmiddels toch ook al aardig wat jaartjes bloed, zweet en zaligheid in. Dus bij deze weer een keer in de etalage:

A Perfect Chart!

Mijn Top 40 van actuele lievelingsliedjes. Met deze week negen nieuwe binnenkomers. Van jazz tot postpunk en hip hop. Soms verenigd in één track. Zoals bij de huidige lijsttrekker Hannibal Lecture, een nummer van rapper Pan Amsterdam samen met Jason Williamson van Sleaford Mods, over een paar twisted maar bovenal stokoude samples.

Ook volgaarne speciale aandacht naar de verslavende indiedisco van Páula gemaakt samen met Jerge (gitarist uit de live band van Christine & The Queens). En de poëzie van Sinead O Brien. Of het kippenvel van Adrianne Lenker. In de garderobe van A Perfect Chart hangt status te vergelen. Naar binnen gekeerde freestyle kunsten van het debuterende Krononaut naast tijdloze pop ambities van de Gorillaz met de zanger van The Cure.

Grenzen daar dans je overheen in het universum van het mooie lied.Maar nu wordt het wat pathetisch. Beter sluiten we af met de woorden van Sufjan en lever ik die suiker!

Is that the weight of the world on your back?

Surrender with that colorful flag

Come on baby gimme some sugar

Laat een reactie achter