Omdat vooraf en achteraf genieten altijd makkelijker is dan op het moment zelf, heb ik het afgelopen wonderweekend nog even proberen te vangen in deze post. Met van al mijn gast-dj’s een hoogtepunt uit de set, wat persoonlijke liner-notes en professionele of minder professionele foto’s. Rest mij nog Roel Coppen te bedanken voor de samenwerking achter de schermen, Kris Kloosterman voor de samenwerking voor de schermen en Triomf voor het bouwen van de mooiste dansvloer die een dj zich kan wensen.

Ionica Smeets

Zelfs voor Zomergasten was Ionica naar eigen zeggen niet zo zenuwachtig als voor haar debuut als dj. Ze is meerdere malen bij mij langs geweest om te oefenen. En op de dag zelf stond ze ook als eerste bij Stage FOUR om nog even de techniek door te nemen. Maar wat ging het goed!! Een uur lang tweepop. Liedjes als van de Acid House Kings voor een volle festivalweide, in naam van de popcultuur.

(foto: Ben Houdijk)

Carista

De speer die Carista heet, is hard onderweg richting het dak van de hemel. De BBC is fan en na afgelopen vrijdag de Beekse Bergen ook. Een van de vele hoogtepunten was deze stomper van Brits producer Lil Silva die tien jaar na dato ineens weer in veel prime time festivalsets opduikt.

Stuff.

Op het laatste moment sprongen deze Belgische avantgardisten ook nog in de auto voor een spontane dj set. “Mogen we misschien ook een sampler en wat instrumenten meenemen?” Ja natúúrlijk!!

Yous & Yay

Tweekoppig charme-offensief Sef en Faberyayo draaiden vooral veel hip hop, maar op het allerlaatste moment pakte Sef de microfoon om te zeggen dat ze alles mochten draaien wat ze zelf graag horen op een dansvloer (klopt!) om vervolgens als laatste plaat deze blockbuster-ballade van Whitney Houston te draaien en er zelf het hardst mee mee te zingen. Armzwaaien. Door de knieën. Alles.

Never Mind The Brexit

Bovengetekende draaide voor, na, boven en onder iedereen en had zichzelf als laatste uurtje van de vrijdag een thema meegegeven, UK Only, van Bowie tot Wiley. Als geboren eclecticus was het absolute persoonlijke hoogtepunt het draaien van I Wanna Be Adored meteen na Yous en Yay’s Whitney.

Niek Nellen Dad Rock Set

Tot het laatste moment ben ik bezig geweest met een Slowdive Shoegaze set op de vroege zaterdagmiddag. Toen dat niet lukte hebben we per direct Niek Nellen van de AFTERPARTEES ingefietst uit Tilburg-West voor een Dad Rock set. Rush, Greatful Dead, Iron Maiden, Thin Lizzy… en dat met speciaal gemaakte “Dad Rock Radio” jingles door Bram Vermeulen! Alleen lagen alle papa’s nog in bed. Afgezien van een paar extreem gelukkige Deadheads:

Michael Midnight

Best Kept Secret is ook een beetje van België. Tijdens de set van Michael Midnight waren we voor even weer één land, verenigd onder een groove.

Braz

BOEM! Niks Safaripark… Brazpark!! Energie is hier het woord. Hij zei het van te voren al enigszins verontschuldigend “ik kan een beetje druk zijn op het podium”.

 

Thys

Thys van Noisia riep op zijn buurt twaalf keer “ik ga echt niet alleen maar drum ’n bass draaien hoor!”. Ik heb twaalf keer geantwoord dat ‘anything’ en ‘goes’ mijn twee favoriete Engelse woorden zijn. Da Funk van Daft Punk was de instant karma overtreffende trap van het origineel dat ik toevallig net in het uur ervoor gedraaid had.

(Foto: Ben Houdijk)

Arp Frique

De wereld van Arp Frique is op de dansvloer net zo kleurrijk als op plaat. Van alle lullige foto’s die ik zelf gemaakt heb, ben ik over deze nog het meest tevreden. Het is een beetje Jezus op de berg meets Boogie Nights:

Leroy Rey

Bij de uitzonderlijk vakkundige all soul set van Leroy Rey werd er gecrowdsurft tijdens I Say A Little Prayer. Stage FOUR in een notendop.

Joep Beving

De derde dag langzaam de kater uit en de dag in dromen met een optreden van Joep Beving midden op de dansvloer. Hij was zelf net zo extatisch als wij.

(Foto: Ben Houdijk)

The Gospel Sessions

Dat Rhythm & Blues de bakermat is van al het goede in popmuziek bewezen Paul & Onno van The Gospel Sessions met een kijkje in de dampende keuken van hun muzieksmaak.

Steve Davis & Kavus Torabi

Wereldkampioen snooker, gentle soul en liefhebber van de meest weirde muziek Steve Davis draaide samen met fulltime sjamaan Kavus Torabi de oren rood en de ogen groot. Eerst van verbazing. En uiteindelijk van plezier. Camberwell Now gaat vanaf nu ook mee in mijn platentas.

(Foto: Ben Houdijk)

Khruangbin

Weken lang van masseren, wervende mailtjes en ongeduldige appjes beloond! Al zag het daar helemaal niet naar uit. Mijn favoriete paradijsvogels lieten zich pas op het allerlaatste moment ergens backstage ontvallen: “what about that dj-set?”. Niet veel later gaven ze het antwoord zelf met een uur lang downtempo disco, gemaakt voor de zomeravondzon. Ik ben overigens blij dat ze hun pruiken gewoon ophielden, want de beveiliger wou ze niet doorlaten en ik weet niet of ik ze anders wel herkend had 😳

Tala Drum Corps

Op Stage FOUR nodig ik mensen om allerlei redenen uit. De ene keer is het een favoriet artiest dan weer een “character” die symbool staat voor de op dat moment gezochte muziekbeleving. Uiteraard staan er ook gewoon vakbroeders en misschien wel de beste voor-djs-door-djs set werd gedraaid door danser, producer en dj, Tala Drum Corps. Met na een lange, zorgvuldige opbouw de totale ontlading tijdens Lose Control. Hulde.

(Foto: Ben Houdijk)

Mauskovic Dance Band

Diezelfde middag waren ze nog in Geneve, maar een volle dansvloer op hun eigen liedjes bleek een vrij ideaal medicijn tegen oververmoeidheid. Ik heb geen foto van tijdens hun set, maar om toch enigszins in exotische sferen te blijven, deze charmante foto die ik vanuit het niets toegestuurd kreeg van Thys, op safari. Ook dat is Best Kept Secret.

Uw Gastheer

Sja, wat kan ik zeggen, genoten met de hoofdletter G van Gruwelijk en Gaaf en Gaan we komend weekend alsjeblieft weer dansen in een safaripark???

Hip hop, disco, indie, soul, exotica, postpunk… dansen op wat de pot schaft is mijn motto en er is niks mooier dan wanneer dat ook daadwerkelijk lukt. Drie dagen lang. Als ik dan toch één hoogtepunt uit mijn eigen sets moet noemen, dan maar de laatste plaat. Want Everything Now!

(over komend weekend gesproken)

Laat een reactie achter