Frank Ocean – Pink + White

Toekomstbestendige soul van Frank Ocean samen met Beyoncé, al had die laatste ook Dione de Graaff kunnen zijn.

Nick Cave & The Bad Seeds – I Need You

Het is bijna eng om naar nieuwe muziek van Nick Cave te luisteren (laat staan die nieuwe documentaire One More Time With Feeling te kijken) in de wetenschap dat hij in de tussentijd een zoon verloren heeft. Wanneer eenmaal over die drempel heen, is de beloning een emotionele wedergeboorte. En wat lijkt die hoes van album Skeleton Tree op die voor Fear of Music van Talking Heads?!

D.R.A.M. – Cash Machine

D.R.A.M. is vooral bekend geworden dankzij novelty hip hop hits als Cha Cha en Broccoli, maar er huist ook een serieuze soulkicker in de rapper uit Virginia, getuige zijn nummers samen met Donnie Trumpet. Nieuwe single Cash Machine verbindt beide werelden.

Jamie Lidell – Building A Beginning

Pino Palladino (Gary Numan, D’Angelo) op bas, de drummer van Jack White, Pat Samson van Wilco, achtergrondzangeressen van Chaka Khan… deze indrukwekkende bezetting komt op de titeltrack van het nieuwe album van Jamie Lidell gelukkig veel nadrukkelijker tot zijn recht dan op geruisloos gekomen en verdwenen single Walk Right Back.

Jam City – Send

Openingsnummer van nieuw mini-album van Jam City. Vloerverwoestende nummers als The Courts maakt de Britse producer allang niet meer. Speelde Stranger Things zich af in 2016 dan was dit de soundtrack geweest. Gratis te downloaden vanuit Soundcloud.

M.I.L.K. – Follow The Sun

De zwoele zomerhit die helemaal langs mij heen gegaan is. En langs de rest van de wereld. Melancholie op zijn Deens.

Wilco – Cry All Day

Nilsson ging Schmilsson, Wilco gaat Schmilco. Minder gelaagd dan eerder werk, maar evenveel zeggingskracht. Knap.

Lower Dens – Real Thing

Was indie hitje To Die In LA een upbeat Beach House, nieuw nummer Real Thing is meer, euh, Beach House.

Justice – Randy

De tweede single van het nieuwe Justice album (Woman) ging deze week in première bij de BBC, gekoppeld aan een interview waarin Xavier de Rosnay vertelde dat Randy begon als industriële technotrack en eindigde als feelgood popliedje. Beter!

justice-woman-randy

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

Laat een reactie achter