Goldlink – Fall In Love

Op 22 september staat GoldLink in tivolivredenburg op de nieuwe leftfield hip hop avond: On Point. Hij heeft veel samengewerkt met Rick Rubin, Vince Staples en Anderson Paak. De invloed van laatst genoemde is duidelijk te horen op deze van vette funk vergeven voorbode voor het derde album, mede geproduceerd door BADBADNOTGOOD en Kaytranada.

Mick Jenkins – Drowning

Dezelfde tandem is ook verantwoordelijk voor het geluid van deze nieuwe single van Chicago rapper Mick Jenkins. Beroepsdeformatie doet mij voortdurend Dazed and Confused van Led Zeppelin willen laten herrijzen uit de onthaastende baslijn.

Devendra Banhart – Saturday Night

Aankomend weekend te zien op het Into The Great Wide Open festival. Deze folkbuster heeft inmiddels een oeuvre waar zelfs Amsterdammers UUUUUU tegen zeggen. Samen met Huilend Naar De Club van De Jeugd Van Tegenwoordig en How Soon Is Now van The Smiths de mooiste ode aan de gene zijde van een zaterdagavond. Griekse tragedie.

Soft Hair – Lying Has To Stop

Soft Hair is Connan Mockasin en LA Priest zonder zonnebrand. In tegenstelling tot het artwork ontspringt hun muziek de zieldodende werking van ironie. Prachtige, beschonken ballade.

Kornel Kovacs – Dollar Club

Met Pantalon scoorde het Stockholm syndroom Kornel Kovacs al een clubhitje en sinds deze week is er op zijn eigen label (Studio Barnhus) een heel nieuw album.

The Growlers – City Club

In de 80s had je cola proeverijen. Lekker raden of het Pepsi of echte cola was. In het geval van een producer proeverij roept iedereen bij de nieuwe single van The Growlers in koor: Julian Casablancaaaaaaas!

Vince Staples – Prima Donna

Noem het straatwaarde, noem het ballen, noem het Long Beach, maar Vince Staples heeft zo zijn eigen charmes die hem onderscheiden van de rap pack. De e.p. Prima Donna is weer genadeloos in de roos.

Flamingods – Jungle Birds (Ibibio Soundsystem Remix)

Exotischer dan een Banana Colada en het smaakt nog ook. Flamingods is een band uit Bahrein, maar inmiddels gevestigd in Engeland. De Ibibio Sound Machine remix van nieuwe single Jungle Birds heeft een spectaculair plastieken broken beat die een aanslag is op een ieders lichaam.

Joan Shelley – Cost Of The Cold

One-off single van de folk zangeres uit Kentucky, met mooie animatie video door Douglas Miller.

Clipping – Air Em Out

Over video’s geschreven; die van Clipping zijn stuk voor stuk visuele traktaties. Eigenzinnige hip hop op Sub Pop. MC Daveed Diggs is ook te zien in de Broadway Musical Hamilton.

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

Laat een reactie achter