1. Flipperkast

Steven Spielberg schijnt elke film te baseren op het gevoel van zijn jongenskamer. Favoriete platen verspreid over de vloer, stripboeken op bed, filmposters aan de muur en toekomstdromen in het dakraam. Niet in alle opzichten meer een actuele jongenskamer, maar het is nog steeds een sterk beeld. Een beeld dat een grote inspiratie was voor Checkpoint Charlie, de indie enclave van Lowlands. Al flipperend of sjoelend (met dank aan Swordfish & Friend!) wachten op je favoriete band terwijl de dj dat geweldige nummer draait waarvan je dacht dat alleen jij het kende.

Flipper

2. Podiumplaatje

In de nacht verandert de jongenskamer -zoals jongenskamers nou eenmaal gewoon zijn te doen- in een dansvloer. Omdat het oog ook wat wil zorgt VJ Switchdoctor voor een voortdurend veranderende en toch kloppende, live videoclip bij alle muziek. Uw dj draagt een Arabisch Joy Division shirt, terwijl het podium gehuld is in spandoeken met songquotes. The gift of sound and vision.

CharlieMagic

3. De Gemiste Kans

Laat me jou voorstellen: De Zeepkist! Het idee was dat mensen uit het publiek hier overdag anytime op mochten gaan staan om een pleidooi te houden voor het beste nummer aller tijden, die dan vervolgens ook meteen vanuit (het bij Checkpoint Charlie betrokken) Concerto gedraaid zou worden. Desnoods had ik er het hele weekend zelf op gestaan, maar De Zeepkist zou het productiekantoor niet verlaten.

image1

4. Your Face Is A Mess

Andere DJ’s, andere songquotes. Zijn de Hippie Hippie Hoorahs nou gered door de rock ’n roll? Of is de rock ’n roll gered door de Hippie Hippie Hoorahs?

marbas

 

5. Searching For Those Golden Days

Een portie kippenvel bestel je in 2016 bij Whitney. Sorry LCD Soundsystem! Vergeef me Anderson Paak! Whitney was mijn hoogtepunt van alle optredens die ik deze Lowlands gezien heb. Tegen het eind draaide de zanger zijn hoofd richting zijkant en vroeg of hij nog twee nummers mocht doen. De monitorman lette niet op en ik stak tien vingers in de lucht, balend dat ik niet meer vingers had. De zanger zei “ten more minutes, yeah?” en eindigde zijn set precies op tijd. Magie.

whitney

6. De Finale

Het moment dat je gaat zingen in een lampje en er lichtstralen uit de vuisten van Joost van Bellen knallen. Dan moet welhaast Don’t Look Back In Anger op de draaitafels liggen. Geen lijf had nog longen.

JoostMyself&I

7. Alles Gaat Voorbij

Een zaal of tent die langzaam leegloopt, ik kan er uren naar kijken. Wat een baan. Wat een weekend.

Eind

Laat een reactie achter