Sugar Candy Mountain – 666

Google Sugar Candy Mountain en je komt op de appetijtelijke site van een schotse snoepwinkel, maar het is toch echt ook de naam van weer zo’n band met een album (666) vol van mooie 60s stijl liedjes. Naar eigen zeggen klinkt het als volgt: If Brian Wilson had dropped acid on the beach in Brazil and decided to record an album with Os Mutantes and The Flaming Lips, it would sound like this- all psychedelic pop Wall-of Sound and beach balladry.

Factory Floor – Slow Listen

Na het magische optreden van LCD Soundsystem op Lowlands is het weer één en al DFA wat de biologische klok slaat. Ik werd vanochtend wakker met een toetsenbord op mijn voorhoofd en het nieuwe album van Factory Floor over de koptelefoon. Morgenvroeg weer graag!

Vinyl Williams – Riddles of the Sphinx

Lionel Williams is aan het touren met Temples en brengt dit weekend zijn nieuwe album uit op het door Toro Y Moi opgerichte label Company Records. Op zijn Indiana Jones meets Lucy In The Sky With Diamonds site kun je na wat puzzelen meer nieuwe muziek luisteren.

Canshaker Pi – Believe In Your Heart

Shaniqua is zo’n nummer dat puur op overtuigingskracht de dansvloer op zijn kop set en voor instant fans zorgt. Hopelijk is de nieuwe EP For ED wat vaker te horen in het publieke domein. Alles voor de volksgezondheid.

Sharon van Etten – Not Myself

Geschreven direct na de schietpartij in een nachtclub in Orlando. De opbrengsten van deze mooie Joni Mitchell-stijl ballade gaan naar Every Town (For Gun Safety).

Ezzy – Goodbye

Het nummer onder de trailer van de film The Land, met een rol voor Erykah Badu en veel producties van Nas, die eerder al samen in A Perfect Chart stonden met This Bitter Land.

Tijuana Panthers – Whatever The Girl Wants

Voor liefhebbers van The Growlers of The Cramps. Met Redheaded Girl hadden ze in 2008 alweer hun grootste rock ’n roll/surf/garage hit. Inmiddels is de opleving van dit soort muziek al ver over haar piek heen, maar maakt Tijuana Panthers nog stug het ene mooie liedje na het andere. Whaterever The Girl Wants is te vinden op de nieuwste EP, Ghost Food

The Jerry Hormone Ego Trip – Dood! Dood! Dood!

Niet De Slimste Mens, wel De Grootste Ego Tripper. Jerry Hormone bundelt klare verhalen, maar ook rake liedjes. Als The Kik de Nederbeatles zijn, dan is Jerry de Nederjagger. Rock ’n LOL!

S U R V I V E – Wardenclyffe

Kyle Dixon en Michael Stein zijn verantwoordelijk voor de soundtrack van Stranger Things. Samen zitten ze ook in het electronisch gezelschap uit Austin, S U R V I V E. Wardenclyffe is de eerste single van het volgende maand te verschijnen album.

Clearance – Owner Operator

Uit Chicago komen nu niet alleen heel veel goede rappers, maar ook allerlei geweldige, bijzonder A Perfect Chart approved gitaarbands: Whitney, Twin Peaks en deze jangly variant op Pavement, Clearance!

a4077556713_16

LUISTER HIER NAAR A PERFECT CHART

Laat een reactie achter