No Sleep Til Burg!

Fab FOUR to the floor. Het programma van mijn podium op Best Kept Secret is rond. Voor spontane behoeftes van Beck zullen er altijd two turntables and a microphone beschikbaar zijn, maar dit is de definitieve selectie die aan de aftrap zal verschijnen. Nog maar een weekje naar het plafond staren.

BKS 16 Four Insta

Vrijdagmiddag Disco

Begonnen als kantoorplaylist met een motto: Bier uit de koelkast, de asbak op tafel (‘Hey, Roken op het balkon!’), asbak van tafel. Maar de muziek hard. En het weekend AAN. Vervolgens uitgegroeid tot een bescheiden online liefhebbershype. Vandaag is het de enige juiste opmaat naar drie dagen lang dansen in het hart van het Best Kept Secret Festival. Adriaan Pels draait van Talking Heads tot Lemonheads de hoofden rood.

11887547_10153337621587535_4887016451812648211_o

Palmbomen II (dj-set)

Palmbomen II draait en produceert als een éénpersoons Human League. Zijn elektronische popsound raakt aan disco en house, maar is altijd terug te leiden naar een liedjesgevoel. In de nacht geeft hij een optreden op één van de hoofdpodia. Bij Stage FOUR draait hij zijn favoriete platen en zingt in je oor: ‘Hé ga je mee, op vrijdagavond naar de disco?’. Laat dat een granieten uitnodiging zijn.

11139

Jasper Vee

Bassist van Jacco Gardner met dj aspiraties. Nou lijkt iedereen dj these days, maar Jasper is meer dan een kaspel met laptop. Zijn mixtapes vormen een vakkundige wereldreis langs Turkije, India, Brazilië en ieder ander land waar de microfoon ooit uitgevonden is. Analogue Dance Music From Around The Globe noemt hij het zelf. To be enjoyed at maximum volume!

.

History Of Hip Hop (Deejay Prime)

Deejay Prime draait op de roemruchte Encore avonden in De Melkweg. Vanavond geeft hij een masterclass hip hop. Van Run DMC tot Kendrick Lamar zal hij laten horen waarom rap de nieuwe popmuziek is geworden. The funk shall be within you!

Prime_Vrijstaand

zZz (dj-set)

Alleen al vanwege die binnenrijm: zZz DJ Set! Veel stoerdere muziek wordt er in ons land niet gemaakt. Ook op de dansvloer staat zZz voor postpunk, rock ‘n roll en zweet in de zokken.

zZz_IrisVanVliet

Jonna Fraser

Vorig jaar was het bliksembezoek van Cho een van de hoogtepunten op Stage FOUR. Dat vroeg om nog een guerrilla optreden uit de voorhoede van de vaderlandse hip hop. Jonna Fraser voelt zich ‘rasta, di king of di jungle’. De ideale gemoedstoestand om het safaripark te laten schudden van plezier.

AJMS1306_1500_1000_60

Daphni

Daphni! Staat dat er echt? Ja, dat staat er echt! Caribou komt onder de vlag van een van zijn alter ego’s plaatjes draaien. Ik ben hoogstpersoonlijk een rode loper aan het punniken voor deze gelegenheid.

Dany06

Pieter Jansen

Net als zijn held Daphni verkent Pieter Jansen graag de grenzen van een goede dj-set. Afro, disco, house en synthpop vormen in zijn handen een organischer geheel dan de plaatselijke bevolking van het safaripark ooit bij elkaar heeft weten te brullen. Niet voor niets is Pieter Jansen opgenomen in de liefhebbersfamilie rondom Nuno Dos Santos, Something Happening Somewhere.

SONY DSC

Ben Penn

Een lokale held met globale potentie. Ben Penn uit Tilburg is langzaamaan ieders favoriete dj aan het worden. Zeker daar waar het om boogie, funk en disco gaat. Deze zomer zullen ook zijn eerste eigen releases het zonlicht zien. Luister hieronder zijn speciaal voor Stage FOUR gebraden Mixtape:

.

Joost van Bellen (postpunk set)

Inspiratiebron voor iedereen die de hype wil overstijgen. Joost van Bellen is voor ons dj’s wat David Bowie moet zijn geweest voor muzikanten. Een punt aan de horizon. Vanavond laat de Starman zijn licht schijnen over Stage FOUR. Speciaal voor Best Kept Secret zal hij een postpunk set draaien, Joostpunk zo jij wilt. En nou allemaal in koor: let the children lose it!

joost-van-bellen-30-jaar-radion-body-image-1449234321

Kurt Overbergh

Kurt Overbergh is artistiek directeur van de Ancienne Belgique in Brussel, maar noem hem maar gewoon een liefhebber. Voor het Belgische Radio 1 maakte hij een auditieve roadmovie rondom het leven van Billie Holiday. Voor Best Kept Secret hebben we hem gevraagd zijn favoriete jazzplaten mee te nemen. Zondagmiddag tussen twee en drie uur is haute couture voor even niet zo duur.

1539629

Der Wolfshund

It’s a doggy dogg world wanneer Der Wolfshund zijn staart roert. Hij draait Rhythm & Blues, Beat, Soul, Garage en Rock ‘n’ Roll. Van alle tijden, voor alle mensen. Luister eens naar Die Sendung Mit Der Wolfshund op mixcloud, maar dans vooral op zijn kinetische vloerverbranders. Ain’t nothing but a Wolfshund!

derwolfshund-1280x480

Too Slow To Disco – Dj Supermarkt

Zo blij met deze boeking. De Too Slow To Disco compilaties vormen momenteel een ernstig aanstekelijk virus. De Berlijnse dj achter deze vanilla funk, blue eyed soul, yacht rock en slow disco opleving heet Supermarkt en komt met een platentas vol levensmiddelen naar Stage FOUR.

.

Bordello A Parigi

Je hebt geen koffiebar of racefiets nodig voor je dagelijkse portie koele bonen. Gewoon even wat gehoorbegnadiging aftappen bij ‘s lands meest kokette platenlabel Bordello A Parigi. Zij serveren Italo en Disco als hete broodjes aan een almaar groeiende vrijstaat van fijnproevers.

bap067-sleeve-web

.

Sjamsoedin

Sjam Sjamsoedin maakt elke cirkel rond. Als Nobody Beats The Drum was hij een van de eerste gasten tijdens de eerste editie van het Best Kept Secret festival. This Charming Sjam blaast het fabeltje uit met zijn uitzonderlijk aanstekelijke beats. Oh Best Kept Secret, mogen we al beginnen?!

luister-naar-de-eerste-dj-set-ooit-van-sjamsoedin-1447413563

Laat een reactie achter