Metronomy – Old Skool (Fatima Yamaha Remix)

Boem, meteen op één! Bas Bron als Fatima Yamaha met een remix die minstens zo goed is als het origineel van Metronomy. Een mogelijk duet tussen Joseph Mount en Willie Wartaal lijkt ineens heel logisch.

Flamingods – Taboo Groves

De wereld is een getto in Londen. Flamingods verkent de grenzen van een goed popliedje op het deze week te verschijnen derde album. Taboo Groves is de tijd- en genreloze single.

Goat – I Sing In Silence

Of was het nou een getto in Korpilombolo? Goat is voodoopop uit Zweden en overgave de enige optie.

Vic Mensa – 16 Shots

“This ain’t conscious rap, this shit ignorant”. Indrukwekkende track. Vinger op zere plek. Knipoog naar Public Enemy. Vic Mensa in super vorm.

Hooded Fang – Shallow

Wasteland was één van de oorwormen van 2013. Een paar albums verder jeuken hamer en aambeeld nog steeds overuren dankzij liedjes als Shallow. Helende herrie uit Canada.

Alice Jemima – So

Haar cover van No Diggity werd miljoenen keren beluisterd. Met de volle steun van de BBC zal Alice Jemima de stem van deze zomer blijken.

Angel Olsen – Intern

Leuk hoor Alice Jemima, maar Angel Olsen heeft natuurlijk de mooiste stem van allemaal! Gelukkig eindigt de singleversie van Intern niet met de vooroorlogse televisieprobleempieptoon van de videoclip.

Beck – Wow

Beck wil met Wow naar eigen zeggen inhaken op de huidige ‘hip hop renaissance’ onder leiding van Kendrick Lamar en Chance The Rapper. Die laatste heeft Beck ook tevergeefs benaderd voor een feature. Pay no mind. Zin in Best Kept Secret!

LUISTER HIER NAAR DE CHART

Laat een reactie achter