Pers

ALGEMENE PERSBIO

Dj St. Paul gelooft niet in genres. Zijn sets zijn breder dan de dijbenen van Fredericus van Utrecht. Een stijl die goed past bij het poppodiumcircuit waarin hij grootgebracht is. In TivoliVredenburg host St. Paul al negentien jaar elke week de Pop-O-Matic. Onder het credo Different Styles, Different People, One Love worden op deze drukbezochte avonden decennia aan popmuziek gegoten in één vloeiende mix. Omdat xenofobie iets voor geblondeerde Limburgers is, drukt St. Paul zijn eclectische stempel ook graag op de festivals. Met bonkend hart host hij al jaren podia op Best Kept Secret, Into The Great Wide Open en Lowlands. Daarnaast brengt een overschot aan zendingsdrang hem ook regelmatig naar de radio (KX Radio) en op blauwe maandagen ook wel de kijkbuis (Nationale Wetenschapsquiz).

Morrissey eating a tame impala? Kendrick Lamar kissing the whitest boy alive? Alles kan en zal gebeuren in een dj set van St. Paul!

BEZIGHEDEN

Pop-O-Matic

Al negentien jaar het moederschip van Tivoli(Vredenburg). Gastheer dj St. Paul raakt alle uithoeken van pop- en electronische muziek aan in de hem zo kenmerkende mix van tijden en stijlen. Vj Switchdoctor grist vervolgens getrouw de juiste beelden uit zijn onuitputtelijk archief. Pop-O-Matic is de muzikale bakker op de hoek. Een zekerheid in het Utrechtse uitgaansleven. Van verse hits naar krakende originals. Feelgood is het woord. Zonder regels, maar met een motto: Different Styles, Different People, One Love!

No More Heroes

Op No More Heroes worden iconen uit de popgeschiedenis uitgediept en vooral gevierd. Initiator St. Paul draait iedere keer met een andere, zorgvuldig uitgekozen co-host. Hoogtepunten waren edities rondom Daft Punk (met Nuno Dos Santos), David Bowie (met Joost van Bellen), The Smiths (met Gijsbert Kamer) en Kanye West (met Deejay Prime en Akwasi).

Pieces Of Tomorrow

Klassiek met een biertje. Geheel in de gedroomde geest van TivoliVredenburg worden op Pieces of Tomorrow bruggen geslagen van Pop naar Klassiek. Van liedje naar symfonie. En van moshpit naar plié. Dat alles zonder aan de inhoud te komen, want hé, die bestaat niet voor niks vaak al eeuwen. Host St. Paul draait plaatjes, introduceert en onderhoudt zich met dirigent en Radio Filharmonisch Orkest.

Stage FOUR @ Best Kept Secret

Namens het Best Kept Secret festival mag St. Paul ieder jaar voor drie dagen zijn eigen ideale samenleving bouwen. ‘Against type’ nodigt hij favoriete dj’s en muzikanten uit voor een set zonder regels. Denk aan het enkeltje spacedisco van Dollkraut na een spoedcursus rock ’n roll chaos door De Staat. Ook artiesten van het festival komen bij hem langs voor een spontane set. Dat alles wordt uiteraard naadloos aan elkaar gelijmd door dj St. Paul aka The Bison Kid zelf.

Sportveld @ Into The Great Wide Open

De voorliefde voor het omlijsten van een festivalprogramma als dj én als presentator ontstond op het mythische Groene Strand van Oerol. Deze constructie vond vervolgens zijn romantische match in het Into The Great Wide Open festival. Sinds 2013 valt St. Paul daar jaarlijks vol overtuiging met zijn neus in de boter.

Fine Fine Music @ KX Radio

Liefhebbersradio vanuit het Vondelpark. Zonder playlisten. Met rode wangen. Elke dinsdagavond draait St. Paul van 21:00 tot 23:00 de platen die hem die week wakker hielden.

Swordfish & Friend

I think independent record shops will outlive the music industry as we know it because long term their value to people is far greater. Even in our era of file-sharing and blogs, you can’t replace the actual look on someone’s face when they are playing something they really rate and think you should listen to it too. It’s special.” Met deze woorden van Damon Albarn in het achterhoofd cureert St. Paul de vinyl collectie voor Utrechts meest charmante platenzaak aan het Oudkerkhof, Swordfish & Friend.

A Perfect Chart

Veertig actuele mooiste liedjes, wekelijks bijgehouden voor Perfects.nl. In naam van de volksgezondheid.

DISCOGRAFIE

Soundtrack Koning van Katoren
Soundtrack Jong!
Soulclap Compilatie (Universal)
Everything After All Compilatie (Excelsior-Recordings)
Top Notch Lowlands Mixtape (Top Notch)
Met Michiel Mixtapes 2011 – 2014 (3FM)

PERSFOTO’S

Klik op de foto’s voor de hoge resolutie

St Paul 2016 by Nick Helderman 8

St Paul 2016 by Nick Helderman 6

St Paul 2016 by Nick Helderman 4

St Paul 2016 by Nick Helderman 3

St Paul 2016 by Nick Helderman 1